Blog

Wpływ cukru na zdrowie- wprowadzenie

Nadmiar cukrów prostych jest kluczowym czynnikiem ryzyka chorób cywilizacyjnych takich jak otyłość, cukrzyca, choroby układu krążenia czy nowotwory. Niestety większość z nas spożywa wielokrotnie [...]

Nietoleracja laktozy

Nietolerancja laktozy, to po prostu brak laktazy – enzymu, który trawi laktozę. Występuje nietolerancja pierwotna, czyli taka z którą się rodzimy lub też wtórna, która pojawia się w trakcie [...]

Bezglutenowość

Dziś wszyscy wiemy, że gluten może być bardzo niebezpieczny dla osób, które mają alergię na gluten lub też go nie tolerują, ale istnieje bardzo dużo kontrowersji wokół tematu spożywania glutenu [...]

Vege produkty

Wszystkie nasze produkty są wegańskie oprócz wegetariańskich batonów sport, batona gryczanego i ciastek sezamowych z pyłkiem pszczelim. Wegetarianizm i weganizm, to wybór każdego z nas, ale na [...]